Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A környezettudatos karácsonyi dekoráció

2023. 11. 02. 06:28:00

A környezettudatos karácsonyi dekoráció

Egyre több cégnek fontos a környezettudatos megjelenés a rendezvényein is. Ha ez Neked is meghatározó szempont, adunk néhány tippet, hogyan tervezd meg a karácsonyi partydat

1.       Először is válassz gyökeres karácsonyfát, amit a rendezvény után ki tudtok ültetni. Egyik programelem lehet, ha az est végén kisorsoljátok a fát. Fontos azonban tudni, hogy kb. másfél méter a legmagasabb gyökeres fa, amit lehet kapni. Ha ennél magasabbat szeretnél, javasoljuk a bérelt műfenyőt

2.       Bérelj, ne vásárolj! A céges partykra különösen jellemző, hogy minden évben más dekorációt szeretnének az ügyfelek, még ha a helyszín azonos is. Egy nagyobb létszámú rendezvénynél pedig óriási költséget jelent megvenni ezeket a dekorelemeket, az egész évi tárolásról nem is beszélve! Ezért célszerű kibérelni a karácsonyi dekorációt, hiszen nálunk is számtalan dekorelemből választhatsz, így mindig változatossá teheted a megjelenésedet, nem kell csilliárdokat kifizetned, és tettél a környezettudatosságért is, hiszen nem vásárolsz feleslegesen. Arról nem is beszélve, hogy pontosan látod mindennek az árát mennyiségét, így jól tudsz tervezni. És ha mégis bizonytalan lennél valamiben, mi segítünk!  

3.       Használj terméseket, naturális elemeket! Egy-egy asztaldíszt nagyon szépen meg lehet komponálni naturális elemekből, szárazvirágból, termésekből, a természetben is megtalálható különböző gallyakból, bogyókból. Ha például vintage jellegű karácsonyi témában gondolkodsz, máris kiválóan fel tudod használni ezeket az anyagokat. Na nem azt mondjuk, hogy menj ki az erdőbe ebédidőben, és gyűjts tobozokat, hanem bérelj tőlünk akár kész asztaldíszt vagy kompozíciót!

4.       Válassz papír helyett textilt! Az ünnep amúgy is megkívánja az elegánsabb megjelenést, és a jól megválasztott textilszalvéta egyik meghatározó eleme lehet az asztali dekorációnak. Ezt akár egy –egy levéllel, karácsonyi jellegű díszítéssel is kiemelheted. Így nem keletkezik szemét, és vásárolnod sem kell.

5.       Adj cserepes növényt ajándékba! A cserepes mini karácsonyfa szépen becsomagolva igazán környezettudatos ajándék, és garantáltan emlékezni fognak az eseményre. Szimbólikus jelentése is lehet, a növekvő együttműködés, a közös gyökerek, és a természettudatosság.

6.       Emeld ki a dekorációt naturális elemekkel! Hogy a rendezvényed megjelenéséről a természetközelség, a fenntarthatóság jusson mindenkinek az eszébe, használj naturális elemeket! Zsákvászon anyagokat, natúr színű, barna csomagolóanyagot, kisebb-nagyobb cserepes növényeket, háncsot, raffiát, bádogedényeket, fadobozokat, spárgát. Az asztaldíszben pedig legyenek bogyók, termések, gallyak, melyeket lefújhatsz arany, fehér vagy ezüst színre a rendezvény színválasztásának megfelelően. Használj krétatáblát, a kézírással pedig még jobban erősíted a természetes megjelenést.

7.       És ha mindezeket tőlünk, a DRC-Dekortól bérled, igazán sokat tettél a fenntarthatóságért, hiszen olyan kellékeket használsz, amit többször felhasználható.

Tartalomhoz tartozó címkék: Privát dekoráció Rendezvénydekoráció
Az oldal tetejére